Vuur/toren.spot

Zeeverhalen

Er zijn ontelbaar veel verhalen over de zee en over de mysterieuze wezens die er zouden leven, denk maar aan zeemeerminnen-, en zeemonsters, maar ook aan piraten en andere zeerovers.

Bijgeloof

Veel zeelieden zijn heel bijgelovig.

Zo geloofden zeemannen dat vrouwen, katten, kippen of bananen op een schip ongeluk met zich meebrachten. Een zeeman stapte vroeger altijd eerst met zijn rechtervoet aan boord en gooide dan enkele munten in zee. Dan ging de wind gunstig zijn.

Ook een anker dat ergens omhoog hing of als een tattoo op een arm stond, bracht geluk. Het anker moest dan wel rechtop blijven hangen, anders bracht het toch nog ongeluk.

Tattoo

Wil jij ook graag een tatoeage van een anker, die je geluk zal brengen?

Teken het anker hiernaast over. Zoek een stift, ontbloot je bovenarm en tekenen maar. 

Vuurtoren verhalen

Misschien ken je wel een van de vele verhalen over de zee en vuurtorens?

Het prachtige boek Lampje vertelt over de zee. Over geheimzinnige zeewezens en woeste piraten. Over het Zwarte Huis van de Admiraal, waarvan ze zeggen dat er een monster woont. Over een grijze vuurtoren op een eiland dat nog net vastzit aan het vaste land. Over Lampje, de dochter van de vuurtorenwachter, die iedere avond de eenenzestig treden beklimt om het licht aan te steken. Over een stormachtige avond, waarop de lucifers op zijn en alles misgaat.

Maar vooral over dapper zijn en meer kunnen dan je ooit had gedacht.

 

Hier hoor je alvast deel 1.

 

 

 

Geef Wacht! vertelt over een vuurtorenwachter die elke dag bij zijn vuurtoren wacht en kijkt naar de horizon. Wat zou er toch zijn aan de andere kant? Zou daar ook een toren en wachter zijn? Hij wikt en weegt: blijft hij voor altijd in zijn eigen toren of gaat hij op zoek naar die andere kant?

 

 

 

 

 

 

Vuurtorenkind 

Willemien is de dochter van een vuurtorenwachter. Werkelijkheid en fictie lopen in dit boek door elkaar. We leren Willemien kennen en alles om haar heen. Zij geeft antwoord op de vraag wat een vuurtoren is, waarom er vuurtorens zijn en wat daar gebeurt.