Vuur/toren.spot

Vuur/toren

Een vuurtoren is een toren in of vlak naast de zee waaruit een groot licht de boten ‘s nachts en bij stormweer waarschuwt voor gevaarlijke rotsen of ondiep water. In een vuurtoren werken meestal twee vuurtorenwachters, die als voornaamste taak hebben om het licht brandend te houden. 

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Zou jij een goede vuurtorenwachter zijn?

0%

Waar ben jij bang voor?

Naar waar ga jij op reis?

Wat past bij jou?

Je hebt een week vrij. Wat doe je?

Zou jij een goede vuurtorenwachter zijn?
Je bent een geboren vuurtorenwachter!

Het leven van een vuurtorenwachter is echt iets voor jou! Je hebt geen schrik van onweer en torenhoge golven, je kan goed samenwerken en vindt het niet erg om je af en toe te vervelen.
Vuurtorenwachter zijn is niet echt iets voor jou.

Het leven van een vuurtorenwachter is niet helemaal op je lijf geschreven. Als vuurtorenwachter moet je goed alleen kunnen zijn, geen schrik hebben van storm en torenhoge golven en vind je het niet erg om je af en toe te vervelen.

 

Verschillende vuurtorens

Vuurtorens vind je in verschillende vormen en maten. Sommigen staan midden in zee en zijn alleen bereikbaar per boot of via een helikopter. Soms is het land waar de toren op staat piepklein of amper toegankelijk. De vuurtorenwachters uit de voorstelling hebben niet veel plaats om zich te bewegen.

Een vuurtorenwachter wordt afgelost: een heel avontuur!

 

Regisseur Michai Geyzen bezocht een vuurtoren in Nederland. De eigenaar van deze toren is grote fan van vuurtorens. Hij heeft de toren, die niet meer wordt gebruikt, gered van de afbraak en heeft er een vuurtorenmuseum van gemaakt.

 

foto’s: Karolina Maruszak