DIHYA.spot

Podcast

Er zijn een aantal hele interessante podcasts over activisme en protest. Hieronder kun je ze vinden:

Zwijgen is geen optie

Zwijgen is geen optie is een community van inmiddels 10.000 nieuwsgierige mensen die samen antwoorden zoeken op de belangrijkste vragen van deze tijd

In deze podcast wordt gepraat over moeilijke onderwerpen – racisme, verkiezingen, trollen, de zinloosheid van het leven – .

Dalilla Hermans: ‘Strijden is mijn dagtaak niet meer’:

 

Olivia Rutazibwa: Racisme dient een doel

Hoe Olivia racisme, sociale ongelijkheid en onze koloniale geschiedenis aan elkaar verbindt, deed ons hoofd tollen.

De waarheid is soms ongemakkelijk maar heeft zijn recht.

Geen transitie zonder alternatieven

Sociale strijd, klimaatstrijd, strijd voor erkenning: het is één strijd voor grondrechten voor iedereen. Mo* magazine sprak Meryam Kenmaz over transitie, identiteit, armoede, minderheden, de grondwet en hoop.

Meryem Kanmaz: ‘Geen transitie zonder alternatieven. We kunnen niet opnieuw een generatie verliezen’:

 

Dus Wat Gaan Wij doen 

Wij zijn de eerste generatie die niet kan ontsnappen aan de gevolgen van klimaatverandering, en de laatste die er wat aan kan doen. Dus wat gaan wij doen?

Weet je niet waar je te beginnen of zie je door de bomen het bos niet meer? In 7 afleveringen een spoedcursus verduurzaming.

Aflevering 1:

 

Iets doen, hoe doe je dat

Geld geven aan hulporganisaties, de Facebook-pagina van die ene politieke partij volgen en je onvrede uiten in tweets. Toch knaagt er iets aan je. Je wilt een bijdrage leveren aan een betere wereld. Je wilt iets doen. Maar iets doen, hoe doe je dat?

Aflevering 1:

Van je idealen je werk maken

Massih Hutak is rapper, schrijver, columnist, theatermaker, maar ook activist. Verzetten en inzetten kan binnen je baan, maar hoe fix je dat? Massih is de eerste gast van de maand in FunX WorX en hij vertelt zijn verhaal.

Luister hier:

 

Koen Verwee: kan een CEO ook activist zijn?

Twee jaar lang heeft hij zich gestort op Sign for my future. En dat is niet gelopen zoals het gepland was. Wel. Wij hebben daar een heel schoon gesprek over gevoerd.